Pitch You ! Nederland_edited.png
Soul Stories Academy training & coaching in identity, communication & personal leadership the Netherlands

soul stories academy

Soul Stories Academy richt zich op drie pilaren voor iedere professional:

  1. Identiteit | wie en wat zijn wij/ik?

  2. Communicatie | hoe presenteer, pitch ik dit verbaal?

  3. Persoonlijke leiderschap | hoe zorg ik ten alle tijden voor een win-win?

Weten wie je bent en waar je voor staat als individu, als team en als bedrijf is de fundering van een krachtige profilering naar buiten toe. Deze profilering uit zich in de juiste klanten, de juiste samenwerkingen en de juiste balans op de werkvloer.

Soul Stories Academy organiseert trainingen, masterclasses, interactieve sessies voor bv een klantdag, gespreksleiding of 1 op 1 coaching. 

Meer weten over de trainingen, masterclasses, interactieve sessies, gespreksleiding of coaching? 

Mail ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking via telefoon of zoom.

Business cases

Soul Stories Academy

Lees hieronder

drie voorbeelden

van waar onze klanten

hulp bij vragen

Contact?

Wil je meer weten over onze diensten of gewoon even sparren? Dat kan via zoom of gewoon telefonisch, maak eerst even een afspraak

Presentatievaardigheden, Storytelling & Speeches

CASUS 1 | Storytelling & identiteit voor presentaties en lezingen

Roeselien Wekker oprichter Soul Stories Academy:"

"Een schrijfster benaderde mij met de volgende vraag: kun je mij helpen met de voorbereiding van een lezing waarin ik mezelf in de media profileer? Mijn antwoord was natuurlijk ja!"

 

Dat is precies de kracht van Soul Stories Academy training en coaching. Het persoonlijk talent en verhaal van onze klant helder krijgen.

In dit geval was het onderwerp zwaar en moesten de coach en de coachee zichzelf beschermen tijdens de coachings. Het onderwerp van het boek was namelijk relatie en huiselijk geweld.

 

In drie sessies van twee uur coachte Roeselien Wekker haar in het verbeteren van haar presentatievaardigheden. Ook vonden ze samen een passende structuur voor haar (ingewikkelde en) pijnlijke verhaal. 

 

In de praktijk valt op dat wanneer men iets wilt presenteren als professional, het startpunt nog vaak is "wat ga ik allemaal vertellen?’ 

in plaats van "wat wil ik dat men gaat onthouden van mijn verhaal?’. Wanneer de tweede vraag het uitgangspunt wordt, is de kans veel groter dat jouw luisteraar kan onthouden wat je vertelde en zelfs iets gaat doen met jouw informatie. 

 

De coachee wilde dat de lezing een echte eye-opener zou zijn voor het publiek. In de coachingsessies is het gelukt haar zelfvertrouwen ten aanzien van het verhaal en van haar presentatie te optimaliseren. Ze geeft nu lezingen en wordt vaak uitgenodigd als panellid aan tafel in de media.

Casus 2 |  Pitchen en personal leadership

"Een groot sportbedrijf dat wereldwijd opereert had een verzoek voor een groep met 35 salesmedewerkers van over de hele wereld.  Het bedrijf ging door een strategieverandering op het gebied van sales en besloot de salesmedewerkers een training gericht op sales, persoonlijke ontwikkeling, pitchen en storytelling aan te bieden.

 

In samenspraak met de HR-manager, salesmanager en de directeur van het bedrijf zette wij een drie-daagse training op. 

Deze training bestond uit op het bedrijf toegespitste theorie en de toepassing daarvan in de vorm van rollenspel, uitschrijven van business casussen en oefenen met presenteren en pitchen .

De medewerkers zelf hadden ook inspraak op de te behandelen casuïstiek. Tijdens de training richtten we ons op: 

 

1. Sales pitch| Verkopen door te raken!

2. Het thema Identiteit & Persoonlijk leiderschap | Persoonlijke waarden, visie en win-win situaties aan het licht brengen en gebruiken in gesprekstechnieken en storytelling voor klanten en collega's.

3. Pitchen en Presenteren | De geschreven pitch als de basis van de algehele communicatie in elke setting van online, live tot teksten op de website en voor social media.

 

De training werd in het Engels verzorgd aan deelnemers in de leeftijdscategorie 25-45 jaar.​"

Klik hier voor een live of online coaching; oefenen in rollenspel.

Casus 3 | Gespreksleiding & Online of hybride moderaties voor online tool EY

"Online Content om jou als ondernemer te verrijken. Lessons learned/ praktische insights van andere ondernemers.

The Next Women vroeg aan ons om een serie moderaties en presentaties te verzorgen in samenwerking met Ernst & Young." Van startup naar scale up.

Roeselien Wekker en een klein team van freelance trainers moderators en coaches worden vaak ingehuurd voor online, hybride of live congressen en events.

Deze keer werd Roeselien benaderd voor een spoedklus.

"Kun je over vier dagen 7 Online gesprekken leiden vanuit de studio van EY met 7 succesvol vrouwelijke ondernemers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend?"

In samenwerking met EY die een slimme tool hebben ontwikkeld om lessen en inzichten van succesvol ondernemers makkelijk te implementeren en uit te voeren.

 

Roeselien leidde deze 7 interviews en introduceerde de tool van EY in een aantal korte pitchpresentaties.  De reeks met interviews en korte presentaties over de tool werden door The Next Women aan hun eigen members aangeboden in een besloten online omgeving.