top of page
Pitch You ! Nederland_edited.png

soul stories academy

Soul Stories Academy richt zich op drie pilaren voor iedere professional:

  1. Identiteit | wie en wat zijn wij/ik?

  2. Communicatie | hoe presenteer, pitch ik dit verbaal?

  3. Persoonlijke leiderschap | hoe zorg ik te alle tijde voor een win-win?

Weten wie je bent en waar je voor staat als individu, als team en als bedrijf is de fundering van een krachtige profilering naar buiten toe. Deze profilering uit zich in de juiste klanten, de juiste samenwerkingen en de juiste balans op de werkvloer. voor het individu zowel als het team en de organisatie.

Soul Stories Academy organiseert trainingen, masterclasses, interactieve sessies (voor bijvoorbeeld  een klant dag), gespreksleiding en 1 op 1 coaching. 

Meer weten over de trainingen, masterclasses, interactieve sessies, gespreksleiding of coaching? 

Mail ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking via telefoon of zoom.

Business cases

Soul Stories Academy

Lees hieronder

vier voorbeelden

van waar onze klanten

hulp bij vragen.

Contact?

Wil je meer weten over onze diensten of gewoon even sparren?

Dat kan via Zoom

of gewoon telefonisch.

Maak eerst even een afspraak

Presentatievaardigheden, Storytelling & Speeches

CASUS | Storytelling & Identiteit voor presentaties

en lezingen

Roeselien Wekker oprichter Soul Stories Academy:"

"Een schrijfster benaderde mij met de volgende vraag:

kun je mij helpen met de voorbereiding van een lezing, mijn algehele profilering in de media en mijn identiteit als openbaar spreker?"

 

Coaching

Dat is de kracht van Soul Stories Academy.  De identiteit, de visie, waarden en het verhaal van onze klant helder krijgen. Zo helder dat men het ook in elke situatie kan overbrengen. Van pitch, spreken in het openbaar voor een lezing, een (sales) gesprek of bij storytelling.

 

In vier sessies van twee uur coachte Roeselien Wekker de schrijfster in het verbeteren van haar presentatievaardigheden. Ook vonden ze samen een passende structuur voor haar ingewikkelde en pijnlijke verhaal. Het boek ging over misbruik.

 

Roeselien: "In de praktijk valt op dat wanneer men iets wil presenteren als professional, het startpunt nog vaak is "wat ga ik allemaal vertellen?’ 

In plaats van "hoe kan ik mijn luisteraar raken met mijn verhaal?’. Wanneer de tweede vraag het uitgangspunt wordt, is de kans veel groter dat jouw luisteraar het kan onthouden en er iets mee wil gaan doen!"

De coachee wilde dat de lezing een echte eye-opener zou zijn voor het publiek. In de coachingsessies is het gelukt haar zelfvertrouwen ten aanzien van het verhaal en van haar presentatiestijl te optimaliseren.

 

De schrijfster geeft nu lezingen en wordt vaak uitgenodigd als panellid aan tafel in de media.

Presentatievaardigheden, Storytelling & Speeches

CASUS | 6 maanden traject management en directie

In samenspraak met de directie stelden we een 6 maanden traject op met als hoofddoel de zorgmanagers meer teamgevoel en persoonlijk leiderschap mee te geven.

 

Het trainingstraject bevatte de onderdelen:

  • Identiteit

  • Communicatie zowel de innerlijk (o.a. overtuigingen ) als de externe Spreek en gesprekstechnieken, (geweldloze) communicatie.

  • Pitch en presentatie stijl en theorie

  • Storytelling

  • Persoonlijk leiderschap (o.a. 7 habits van Stephan Covey)

  • Een intensieve organisatie opstelling met het gehele team zowel als alleen de directie.

 

Naast de trainingsdagen volgden enkele zorgmanagers ook een kort coaching traject 1 op 1.

Omdat wij van Soul Stories Academy geloven in een holistische benadering maken wij hiernaast ook gebruik van ademwerk, meditatieve oefeningen en visualisaties. Ernaast pleiten wij voor gezonde lunches die energie geven in plaats van nemen.

In dit traject werkten we nauw samen met opsteller Kasia Kielkiewicz.

Casus | Pitchen en Personal leadership voor ondernemers en sales

"Een groot sportbedrijf dat wereldwijd opereert had een verzoek voor een groep met 35 salesmedewerkers van over de hele wereld.  Het bedrijf ging door een strategieverandering op het gebied van sales en besloot de salesmedewerkers een training gericht op sales, persoonlijke ontwikkeling, pitchen en storytelling aan te bieden.

 

In samenspraak met de HR-manager, salesmanager en de directeur van het bedrijf zetten wij een drie-daagse training op.  Deze training bestond uit op het bedrijf toegespitste theorie en de toepassing daarvan in de vorm van rollenspel, uitschrijven van business casussen en oefenen met presenteren en pitchen .  De medewerkers zelf hadden ook inspraak op de te behandelen casuïstiek. Tijdens de training richtten we ons op: 

 

1. Sales pitch| Verkopen door te raken!

2. Het thema Identiteit & Persoonlijk leiderschap | Persoonlijke waarden, visie en win-win situaties aan het licht brengen en gebruiken in gesprekstechnieken en storytelling voor klanten en collega's.

3. Pitchen en Presenteren | De geschreven pitch als de basis om mee te oefenen. Van de algehele communicatie in elke setting. Tot online, teksten voor op de website en social media.

 

De training werd in het Engels verzorgd aan deelnemers in de leeftijdscategorie 25-45 jaar.​"

Klik hier voor een live of online coaching.

In deze trainingen sinds 2021 werken we nauw samen met adem & holistisch coach Justin van den Berg.

Casus | Gespreksleiding & online/ hybride moderaties voor tool EY

Online Content om jou als ondernemer te verrijken.

Lessons learned/ praktische insights van andere ondernemers. Business onderneming 'The Next Women' vroeg aan ons om een serie moderaties en presentaties te verzorgen in samenwerking met Ernst & Young. Van startup naar scale up.

Roeselien Wekker en een klein team van freelance trainers moderators en coaches worden vaak ingehuurd voor online, hybride of live congressen en events.

Deze keer werd Roeselien benaderd voor een spoedklus.

"Kun je over vier dagen 7 Online gesprekken leiden vanuit de studio van EY met 7 succesvol vrouwelijke ondernemers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend?"

In samenwerking met EY die een slimme tool hebben ontwikkeld om lessen en inzichten van succesvol ondernemers makkelijk te implementeren en uit te voeren. Roeselien leidde deze 7 interviews en introduceerde de tool van EY in een aantal korte pitchpresentaties verzorgt door experts.  

 

De reeks met interviews en korte presentaties over de tool werden door The Next Women aan hun eigen members aangeboden in een besloten online omgeving.

 

bottom of page