top of page
Search

Hoe ga je om met racisme als alleen jij het ziet?

Twee weken geleden gaf ik een training voor de Patta Academy aan 29 jonge

veelbelovende ondernemers. Veelal jongeren met een mixt race achtergrond.

Net als ik oprichter van Soul Stories Academy


Mijn verhaal is dat een ieder die beweegt vanuit eigen visie een betere wereld creëert.

Een wereld die meer in lijn ligt met wie je bent en een win-win oplevert.


Er was een jonge man die dit anders interpreteerde dan ik bedoelde. Hij vroeg;

“Maar als ik word achtergesteld om hoe ik eruit zie dan is dat toch gewoon zo?”

“ ja” zei ik;

“dat klopt, de wereld is niet eerlijk ingericht op gelijke behandeling en kansen voor iedereen.” “Dat kunnen we niet meteen veranderen. Wat we wel kunnen veranderen is hoe we ernaar kijken en hoe we ermee omgaan. Een ander kun je niet veranderen .”


Dus is mijn boodschap met betrekking tot de vraag

‘ hoe ga je om met racisme als alleen jij het ziet?’.


Antwoord; Door je eigen visie zo helder te krijgen dat jij een nieuwe wereld kunt creëren . Een wereld waar meer verschillende soorten mensen welkom zijn. Een wereld die beweegt vanuit liefde, gelijkwaardigheid en creativiteit,


Ik hoop dat deze jongen mijn woorden heeft begrepen.

Wat ik in zijn blik zag was verwarring. Het voelt natuurlijk als oneerlijk.

Maar over een tijdje begrijpt hij waarschijnlijk wat ik ermee bedoelde.


Dat alleen jij jouw leven kunt creëren.

Hoe meer jij jezelf wordt niemand hoe steeds minder iemand nog om jou heen kan.

Comments


bottom of page